Головне меню

Матчі

Останній матч 18.10.2010

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
Азовмаш
92:88

Наступний матч 21.10.2010

thumb
Хімік
thumb
Політехніка-Галичина
Початок
18:00

Суперліга 2010-2011

М Команда В П О
1 БК Донецьк 6 0 12
2 Говерла 5 2 12
3 БК Одеса 5 2 12
4 Будівельник 4 2 10
5 Ферро 3 2 8
6 БК Київ 3 3 9
7 Дніпро 3 3 9
8 Азовмаш 3 3 9
9 Кривбасбаскет 2 3 7
10 МБК Миколаїв 2 5 9
11 Політехніка-Галичина 2 5 9
12 ДніпроАЗОТ 1 4 6
13 Хімік 0 5 5

 

«Політехніка-Галичина»: Броадус – 20 очок, Моррісон – 13 очок + 10 підбирань, Ревзін – 13 очок + 4 підбирання, Вільямс – 10 очок + 5 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення.

БК «Донецьк»: Кравцов – 20 очок, Флорес – 18 очок + 4 передач, Хукіч – 16 очок + 5 підбирань + 5 передач, Васільєвіч – 12 очок + 4 передачі, Едвардс – 11 очок + 5 підбирань.Вкрай невдало грає «Політехніка-Галичина» на старті цього сезону. Чотири поразки у п’яти матчах. Найприкріше, що не знає смаку перемог “Політехніка-Галичина» у рідних стінах. Зламати цю неприємну статистику «політехи» спробували у домашньому матчі проти донецьких «тигрів». Та як показала сама гра БК «Донецьк» не мав жодного наміру програвати у столиці Галичини.

У першій же атаці гості з  Донецька втратили м’яч. Господарі такої «щедрості» собі не дозволили. Дмитро Ходов відкрив лік закинутих м'ячів у звітній зустрічі. У «тигрів» знайшлася гідна відповідь в обличчі В’ячеслава Кравцова. Загалом у стартові хвилини точилася рівна боротьба. Далі «політехи» більш щільніше заграли у захисті, що дозволило піти у міні-відрив – 12:6. Тренер донеччан Саша Обрадовіч, аби вирівняти гру вдався до низки замін. Це дало плоди для його команди. Після влучної «двійки» від Кравцова рахунок скоротився до трьох пунктів – 13:10. Однак після цього «Політехеіка-Галичина» завдяки Фану знову зуміла відірватися у рахунку. І Саша Обрадовіч взяв тайм-аут. Пауза плідно вплинула на «Донецьк». Хукіч влучив з периметру. Та вже в наступній атаці «тигри» не втримали під кільцем «політеха» Віггінса – 17:13. На загал, кінцівка чверті була за донеччанами. Васільєвіч двічі поспіль влучив з периметру. Відтак «Донецьк» вперше вийшов вперед у матчі. Більше того, влучні кидки балканця підсумували першу десятихвилинку – 17:19.

Старт другої десятихвилинки господарі провали. У «політехів» не йшли кидки та й втрат м'яча у простих, здавалось би, ситуаціях було аж занадто. Відтак, за стартові три хвилини другого періоду «Політехніка-Галичина» не набрала жодного очка. А донеччани завдяки влучним кидкам Флореса та Васільєвіча пішли у відрив – 17:25. Після цього господарі стрепенулися. Ревзін влучив із середньої дистанції. Та наздогнати «Донецьк» львів'янам не вдалося. І на велику перерву команди пішли за рахунку – 36:48. Головному тренеру «Політехніки-Галичини» Володимиру Поляху необхідно було щось змінювати у грі своєї команди.

Розпочалась третя десятихвилинка трьома очками від центрового «тигрів» Кравцова. Вільямс сфолив на останньому і Кравцов приніс три очки в одній атаці, реалізувавши два + фол. Після цього господарі “згадали”, що теж вміють грати в баскетбол. «Трюльник» від Віггінса та «двійка» від Фана скоротили відставання у рахунку до мінус дев’яти – 42:51. Саша Обрадовіч миттєво взяв тайм-аут, аби погасити активність «Політехніки-Галичини». І слід визнати, що це його підопічним вдалося. Влучні триочкові від Хукіча та «двійки» від Едвардса не дозволили господарям наблизитися у рахунку. Відтак перед четвертою чвертю «політехи» «горіли» мінус дванадцять – 54:66.

Четверта чверть розпочалася з активних дій господарів у захисті та агресивних в атаці. Ревзін вдало звільнився від свого опікуна і точним кидком із середньої відстані забив два очки. Гості відповіли кидком екс-«політеха» Володимира Гуртового. Однак все той таки Ревзін, який, здається, відчув кидок забив «трієчку». Відставання у рахунку почало скорочуватися. Коли ж Морісон забив два з фолом воно скоротилося до чотирьох пунктів – 64:68. У донеччан у ці хвилини зовсім розклеїлася гра. Та ще й до всього іншого вони «нахапали» чотири командні фоли. Здавалося, що львів’ни зуміють створити диво і вирвати першу домашню перемогу у цьому сезоні. Однак, це підопічним  Володимира Поляха не вдалося зробити.