Головне меню

Матчі

Останній матч 21.10.2010

thumb
Хімік
thumb
Політехніка-Галичина
88:79

Наступний матч 23.10.2010

thumb
БК Київ
thumb
Політехніка-Галичина
Початок
16:00

Суперліга 2010-2011

М Команда В П О
1 БК Донецьк 7 0 14
2 Говерла 5 2 12
3 БК Одеса 5 2 12
4 Будівельник 4 2 10
5 Ферро 3 3 9
6 БК Київ 3 3 9
7 Дніпро 3 4 10
8 Азовмаш 3 4 10
9 Кривбасбаскет 2 3 7
10 МБК Миколаїв 3 5 11
11 ДніпроАЗОТ 2 4 8
12 Політехніка-Галичина 2 6 10
13 Хімік 1 5 7

 

«Політехніка-Галичина»: Віггінс – 23 очка + 11 підбирань, Моррісон – 20 очок + 9 підбирань, Вільямс – 19 очок, Бродаус – 11 очок + 10 передач + 4 підбирання, Ревзін – 11 очок.

«Азовмаш»: Александер – 24 очка + 6 підбирань + 4 передачі + 3 блок-шоти, Каррі – 22 очка + 6 передач + 6 підбирань, Келлі – 19 очок + 7 підбирань, Томас – 12 очок + 6 підбирань.У феєричному домашньому матчі «Політехніка-Галичина» зуміла здолати опір діючого чемпіона Суперліги – маріупольський «Азовмаш». За ходом зустрічі львівські баскетболісти вели в рахунку «+22», однак і поступалися «-3», та воля до перемоги дозволила підопічним Володимира Поляха здобути першу домашню перемогу.

Розпочали команди, що називається з місця в кар’єр. Без розвідки! І вже традиційно для останніх домашніх поєдинків «Політехніки-Галичини» саме підопічні Володимира Поляха демонстрували гостям – хто на майданчику господар. Темношкірий дует легіонерів «політехів» Віггінс та Вільямс в стартові хвилини матчу зробили рахунок – 6:0. А от у «азовців» кидок відверто не йшов. Перервав цю неприємну смугу Максим Пустозвонов. Однак вже у наступній атаці прекрасно розіграна комбінація господарів. Віггінс злетів над кільцем маріупольців немов орел, закинувши ефектні два очки  – 8:2. «Азовмаш» миттєво взяв тайм-аут.

Пауза дала свої результати для команди Сергія Заваліна. Пустозвонов господарював у володіннях «Політехніки-Галичини». І за рахунку – 12:7 черга брати тайм-аут Володимира Поляха. Не відомо, про що казав під час паузи своїм баскетболістам їхній тренер, але тайм-аут плідно вплинув на гравців «Політехніки-Галичини». Господарі двічі поспіль завдяки снайперському дуету Богданов-Вільямс влучили із-за периметру. Це додало наснаги «політехам», які впевнено тримали нитки гри у своїх руках і не дозволили наблизитися «Азовмашу» у рахунку. Відтак перша чверть на радість львівських уболівальників завершилася за дев’ятиочкової переваги “Політехніки-Галичини»  29:20.

Старт другої десятихвилинки вийшов дещо нервовим. Обидві команди багато комбінували, але «помаранчевий» вперто не хотів залітати у кошик. Врешті за справу взявся Віггінс, який виявився найспритнішим під щитом маріупольців. Почин свого партнера по команді підтримав снайпер галичан Павло Ревзін. Спочатку із середньої відстані, а згодом з периметру довів рахунок до – 36:22. Загалом перші п’ять хвилин другого періоду пройшли під диктовку «політехів».  Ходов закинув «двійку» рахунок став – 43:26, однак технічні проблеми у ПС «Галичина» зупинили поєдинок. Перестало працювати табло відліку 24 секунд і судді зупинили зустріч. Технічний тайм-аут. Ця вимушена зупинка пішла на користь «азовцям». За хвилину до великої перерви Каррі влучив із-за дуги – 52:37. Господарі взяли тайм-аут. Однак він жодних дивідендів не дав. «Азовмаш» скоротив відставання у рахунку до – 11 (52:41).

Третя чверть розпочалась із результативної атаки господарів. Віггінс середнім кидком відкрив лік закинутих м’ячів у чверті. Свого партнера по команді підтримав Вільямс. Продершись під щит «Азовмашу» Нік перехитрив високих маріупольців елегантно поклавши «двієчку». Ближче до середини чверті гості дещо скоротили відставання у рахунку. Однак ефектний, а головне ефективний прохід «політеха» Ревзіна знов вивів «Політехніку-Галичину» на безпечну відстань – 58:48. Загалом у першій половині третьої чверті господарі майданчику стримували атакувальний порив «маріупольських левів». Щоправда, робили це ціною персональних зауважень. До середини третьої десятихвилинки в пасиві «політехів» налічувалося п’ять командних фолів. А гості тишком-нишком наздогнали львів'ян. Зробив це за дві хвилини до завершення чверті Каррі закинув «трюльник» – 60:60. На цьому гості з берегів Азову не зупинилися. Навпаки – розвинули успіх. Відтак на четверту десятихвилинку саме маріупольці пішли ведучи у рахунку – 65:66. Пристрасті у ПС «Галичина» нагрілися до неможливо. Що тут скажеш! Ведучи по ходу зустрічі + 22 «політехи» пішли на четверту чверть програючи – 1.

У продовж четвертої десятихвилинки у рахунку тривали гойдалки. Почергово то одна, то інша команда виходили вперед. До слова, «Азовмаш» до середини чверті встиг «нахапати» п’ять командних фолів. А на п’ятому персональному зауваженні у «азовців» «висіло» відразу четверо баскетболістів – Пустозвонов, Келлі, Івшин та Томас. Влучивши із-за дуги «політех» Ревзін змусив взяти тайм-аут тренерських цех «Азовмашу» – 81:79. За 1хв.31 секунду до завершення четвертої чверті Байда сфолив на Моррісоні і той поклав два + фол – 86:83. Загалом кінцівка матчу вийшла дуже нервовою. Судді вгледіли фол Вільямса на Келлі. Однак гравець «Азовмашу» з лінії штрафних влучив лише раз. Після чого «Політехніка-Галичина» за 36.5 секунди до завершення чверті взяла тайм-аут. Почалася тактика вимушених фолів, переможцем з якої вийшла «Політехніка-Галичина», відсвяткувавши першу перемогу у рідних стінах та загалом другу у чемпіонаті.