Головне меню

Матчі

Останній матч 13.11.2010

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
Говерла
67:74

Наступний матч 19.11.2010

thumb
ДніпроАЗОТ
thumb
Політехніка-Галичина
Початок
18:00

Суперліга 2010-2011

М Команда В П О
1 БК Донецьк 11 2 24
2 Будівельник 10 3 23
3 Говерла 9 4 22
4 БК Одеса 8 5 21
5 Азовмаш 8 5 21
6 Кривбасбаскет 8 5 21
7 МБК Миколаїв 7 6 20
8 Ферро 6 7 19
9 Дніпро 5 7 17
10 Політехніка-Галичина 4 9 17
11 ДніпроАЗОТ 4 10 18
12 БК Київ 3 10 16
13 Хімік 2 12 16

 
 «Політехніка-Галичина»: Моррісон – 14 очок + 11 підбирань, Вільямс – 13 очок, Броадус – 13 очок + 3 підбирання + 3 передачі, Вігінс – 12 очок + 6 підбирань + 3 перехоплення.
 
«Говерла»: Колмен – 15 очок + 8 підбирань, Шаппел – 13 очок + 8 підбирань + 4 передачі, Ульянко – 10 очок + 4 підбирання + 3 передачі, Кривич – 10 очок, Полторацький – 8 очок + 5 підбирань + 3 блок-шоти.

Старт другого кола «Політехніка-Галичина» розпочала домашнім матчем проти івано-франківської «Говерли». У першому колі в Івано-Франківську «політехи» в овертаймі поступилися «Говерлі». Щоправда, тоді головним тренером львів’ян був Володимир Полях. Тепер же Володимир Романович виконував функції помічника Андрія Подковирова.

Матч розпочався шаленою звуковою підтримкою фанатської торсиди «Говерли». А вона налічувала майже цілий сектор ПС «Галичина». Відтак у першій же атаці екс-«політех» Улянко відкрив лік закинутих м’ячів у західноукраїнському дербі. У «Політехніки-Галичини» зі стартових секунд гра у нападі не вдавалася. Перервав цю неприємну «традицію» влучним «трюльником» снайпер «політехів» Нік Вільямс.  Однак після цього львів’яни усю першу чверть змушені могли наздоганяти «Говерлу». За 9 хвилин періоду у галичан закидали лише двоє Вільямс та Моррісон. Натомість франківці демонстрували командний баскетбол. Наставник «Політехніки-Галичини» Андрій Подковиров не витримав такої гри у виконанні своєї команди і за 2 хвилини до завершення періоду за рахунку 10:17 взяв тайм-аут. Не відомо, що під час паузи розповідав Подковиров своїм гравцям. Ті своєю чергою й надалі збивалися на індивідуальні дії. Відтак закинуті очки Вільямса та Моррісона ( по 7 кожен) двома пунктами розбавив Броадус – 16:21.

Другий період «політехи» розпочали жваво. Ходов з кута майданчика забив три очки. Влучивши раз із-за дуги Ходов продовжив кидати «трюльники». Однак двічі поспіль дальні постріли Дмитра мети не досягли. Попри ці невлучання партнери Дмитра вдало грали на підбираннях. Відтак тихою сапою «Політехніка-Галичина» після кидка Броадуса наздогнала «Говерлу» – 25:25. Аби збити наступальний порив господарів головний тренер «Говерли» Євген Мурзін взяв тайм-аут. Отримавши тренерські настанови «говерляни» жваво взялися за справу. Шапел забив «трюльник», а згодом двічі був точним із лінії штрафних. До честі господарів вони не знітилися, а зуміли наздогнати нахабних гостей. Відтак на велику перерву команди пішли за нічийного рахунку – 36:36.

Дебют третього періоду, як і в принципі вся чверть залишилася за гостями з Івано-Франківська. Колмен виявився найрозторопнішим під щитом «політехів» і спокійнесенько поклав два очки у кошик господарів. Вдалий почин свого партнера підтримала решта «говерлян». Улянко закинув із-за периметру три очки – 36:45. Тренерський штаб «Політехніки-Галичини» вдався до тайм-ауту. Після паузи малюнок третьої чверті не змінився. «Говерла» вдало грала у захисті та й у нападі у хлопців Мурзіна теж гра вдавалася. Відрив у рахунку зростав мов на дріжджах. В середині чверті він досяг 16 пунктів – 40:56. Єдине, на що спромоглися «політехи» у ті хвилини, що залишалися до завершення третьої чверті – підкоротити відставання до – 12 (50:62). Тому четверта чверть мала стати тим лакмусовим папірцем, який би показав, на скільки Андрію Подковирову вдалося налагодити гру своєї нової команди у паузі між першим та другим колом чемпіонату. А також показати, чи позбавилася «Політехніка-Галичина» від «прокляття» завершальних хвилин-секунд четвертої чверті, в яких «політехи» програвали левову кількість матчів першого кола.

Всю четверту чверть «політехи» провели у гонитві за «Говерлою». За дві хвилини до завершення періоду найрезультативніший у складі іванофранківців Колмен отримав п’ятий персональний фол. Та й сама «Говерла» висіла на п’яти командних фолах. Львів’яни підкоротили відставання у рахунку до – 7 (61:68). Для обох команд наступили «валідольні» дві хвилини четвертого періоду. Краще їх провели гості із Івано-Франківська. Відтак, вдруге у цьому сезоні, щоправда, цього разу в основний час поєдинку підопічні Євгена Мурзіна здолали «Політехніку-Галичину».

Андрій Подковиров (головний тренер БК «Політехніка-Галичина»): «Результат цієї гри, звичайно, нас не влаштував. Щоправда, є й низка позитивних моментів, але є й багато негативних. Сьогодні я запропонував команді грати агрессивно в захисті та робити швидкий перехід від захисту в напад. Швидкості збільшилися і тому ми зробили дуже багато необов'язкових помилок. Сьогодні ми готові грати на такій швидкості. Також ми зробили 18 втрат, а при цьому вигравати дуже важко. Окрім цього у нас дуже низький відсоток реалізації двоочкових та триочкових. Тому нині ми програли гру через свої помилки. Також у командному захисті були помилки. Для ротації нам трішки не вистачає гравців. Також не вистачало нині Зубрицького, який на тренуванні вивернув ніс. У нього легкий струс мозку і він нині не був готовий грати у повну потужність. Він пробував грати сьогодні у масці. Однак, як ми всі побачили гра у нього нині не пішла, він погано себе почував. Повторюся, що позиція четвертого-п’ятого номера залишається проблемною для нашої команди. Моррісон сьогодні фізично підсів ближче до завершення матчу. Було видно, що він у захисті вже не встигав. Тому повинна бути рівноцінна взаємозаміна в команді. Гравець повинен виходити з лави запасних та вливатися у гру. На жаль, у нас такої рівноцінної заміни п'ятого номера немає. Ми не можемо залежати від одного гравця. Особливо відчутно це може вплинути на результати команди наприкінці сезону, коли будуть вирішальні ігри. Саме тому, безумовно, ми шукаємо гравців на позиції четвертого та п'ятого номерів. Також цілий тиждень перед цією грою через травму коліна не тренувався Броадус. До тренувань він приступив лише за день до цієї гри. Було видно, що він дуже сильно хотів зіграти якомога краще, але при цьому робив багато втрат. Хоча за своїм стилем гри він, на відміну від Фана гарно розганяв команду в атакувальних діях. Броадусу просто-напросто більше необхідно стабілізувати свою гру в позиційній атаці».

Рашан Броадус (гравець БК «Політехніка-Галичина»): «Була дуже важка гра. У нас багато не вийшло, зробили надто багато помилок. Сподіваюся, що у наступних матчах у нас вийде значно більше».

Євген Мурзін (головний тренер БК «Говерла»): «Гра дуже важка. Дуже важко було готуватися до сьогоднішнього матчу, бо не мали ніякої інформації про суперника: новий тренер, нові комбінації. Тому скажу так, що грали сьогодні практично з чистого листка. Дуже важко було готуватися. Стосовно гри, то ключовою стала третя чверть, в якій ми зробили гарний очковий запас, який дозволяв нам контролювати хід матчу. Відзначу важливий кидок Олексія Полтарацького та хочу йому персонально подякувати за цю гру. Вважаю, що в сьогоднішньому матчі ми заслужено перемогли. Також сьогодні ми були холоднокровнішими у порівнянні із грою першого кола в Івано-Франківську. Там було відкриття сезону та ще й перша гра при своїх трибунах, тому у тій зустрічі ми хвилювалися. У сьогоднішньому матчі и гарно зіграли в захисті. Ключовий гравець львів’ян Вільямс швидко набрав багато фолів. Тому надалі не міг грати настільки агресивно, як він уміє. Цим ми й скористалися. Також Ревзін та Броадус були на грані фолу».

Павло Улянко (гравець БК «Говерла»): «Сьогоднішня гра стала доволі динамічною та хорошою. В цілому сьогодні у нас гра вийшла, звісно, що були певні огріхи над якими ми будемо працювати».