Головне меню

Матчі

Останній матч 01.12.2010

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
БК Київ
85:73

Наступний матч 09.12.2010

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
БК Одеса
Початок
18:30

Суперліга 2010-2011

М Команда В П О
1 БК Донецьк 13 3 29
2 Будівельник 12 3 27
3 Говерла 12 5 29
4 Азовмаш 10 6 26
5 Кривбасбаскет 10 6 26
6 Дніпро 8 7 23
7 МБК Миколаїв 9 8 26
8 БК Одеса 8 9 25
9 Ферро 7 9 23
10 Політехніка-Галичина 6 12 24
11 БК Київ 4 12 20
12 ДніпроАЗОТ 4 13 21
13 Хімік 3 13 19

 

«Політехніка-Галичина»: Моррісон – 20 очок; Вільямс – 19 очок; Ходов – 12 очок.

БК «Київ»: Буренко – 20 очок; Липовий – 14 очок; Коваленко – 14 очок + 7 підбирань.

Львівська команда здобула упевнену перемогу у матчі проти київських «вовків», навіть незважаючи на втрату своїх основних гравців – Павла Ревзіна (підвернув ногу) та Рашана Броадуса (сильна застуда).

Матч розпочався не надто вдало для господарів, які чималий відрізок часу не могли забити у кошик суперників. Лише наприкінці першої чверті «політехи» почали нарощувати темп і змогли зрівняти рахунок.

Не надто вдалим для «Політехніки-Галичини» виявився і другий період. Не зважаючи на те, що Нік Вільямс на старті відзначився влучним триочковим, кияни не дозволили господарям піти у відрив. Чи не найвизначальнішою подією матчу став вихід на паркет (вдруге у сезоні, та вперше на рідний майданчик) молодого Олександра Доленка. «10-тка» львівської команди доволі довго входив у гру, проте вже після перерви зумів відзначитися не лише у нападі, а й в захисті. У той же час у складі «вовків» просто-таки рвав на шматки захист суперників нещодавній новобранець Павло Буренко.

Гойдалки на майданчику тривали практично до завершення матчу, та у другій половині четвертого періоду гості почали «сипатися». Навіть відсутність Скота Моррісона (до слова, найрезультативнішого у складі «політехів»), який через перебір фолів сів «відпочивати» на лаву, господарі без зайвих проблем почали йти у відрив. Чимала кількість втрат та фолів так і не дозволила «вовкам» скоротити відставання.

Післяматчева прес-конференція

Олександр Доленко (гравець БК “Політехніка-Галичина”): “Ми перемогли за всіма показниками. Грати для мене в Суперлізі – це щось неймовірне. Я потрохи прогресую. В цьому мені допомагають мої  партнери. Я ж намагатимуся додавати у рівні свої гри”.

Андрій Подковиров (головний тренер БК “Політехніка-Галичина”): “Гра була нервовою з першої до останньої хвилини. Ми грали нестабільно впродовж гри та зробили багато невимушених помилок, які не повинні робити гравці суперліги. Перед цим матчем у нас виникли проблеми зі складом. У Рашана Броадуса велика температура, Павло Ревзін підвернув ногу і відновиться, мабуть, аж після нового року та й Нік Вільямс на сьогоднішню гру  вийшов не цілком здоровий. Що стосується тих гравців, які сьогодні їх заміняли, то Олександр Доленко дуже старався. Мені подобається у цьому гравці те, що в нього є спортивна злість та бойовий характер. А це – дуже добре. Стосовно Артему Шелухи, то йому необхідно бути більш впевненішим у своїх силах. Сьогодні він багато помилявся. Також не дуже впевнено початок матчу провів Дмитро Ходов”.

Павло Буренко (гравець БК “Київ”): “Гра була важкою. Ми готувалися до цієї гри і налаштовувалися тільки на перемогу. Однак, у сьогоднішньому поєдинку дуже багато помилялися, особливо це було відчутно наприкінці. Мабуть, через це і не змогли досягти позитивного результату”.

Віталій Черній (головний трнер БК “Київ”): “Сьогодні ми програли  підбір. Загалом вважаю, що причина поразки лежить у площині психології. Ми можемо грати на рівних майже проти будь-якої команди. Однак, коли наступає переломний момент у грі, ми починаємо вдаватися до емоцій, а це – зайве. Нам не вистачає досвіду. А він відіграє важливу роль у таких моментах. Стосовно суперника – радий за українських гравців “Політехніки-Галичини”, які нині зіграли проти нас добре”.