Головне меню

Матчі

Останній матч 28.01.2011

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
БК Донецьк
68:78

Наступний матч 30.01.2011

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
Азовмаш
Початок
14:00

Суперліга 2010-2011

М Команда В П О
1 БК Донецьк 23 5 51
2 Будівельник 20 6 46
3 Говерла 17 10 45
4 Азовмаш 16 11 43
5 Кривбасбаскет 14 12 40
6 Дніпро 14 13 41
7 Ферро 14 14 42
8 МБК Миколаїв 12 14 38
9 БК Одеса 12 16 40
10 ДніпроАЗОТ 11 16 38
11 Хімік 9 19 37
12 Політехніка-Галичина 9 20 38
13 БК Київ 6 21 33

 

«Політехніка-Галичина»: Андрюкайтіс – 15 очок, Вільямс – 14 очок + 7 передач, Віггінс – 13 очок + 11 підбирань, Срока – 13 очок, Ревзін – 11 очок + 3 підбирання, Моррісон – 11 очок, Ебернетті – 9 очок + 9 передач.

 

«Дніпро»: Бьортт – 27 очок + 8 підбирань + 3 передачі, Остін – 18 очок + 9 підбирань, Браун – 17 очок + 6 підбирань + 3 передачі, Тимофеєнко – 13 очок + 5 підбирань.

 

Перша атака матчу, яку провели господарі була не результативною. Моррісон під кільцем «дніпрян» не переграв свого опонента Брауна. Гості теж відповіли невдалими діями у нападі. І 2політехи» у наступній атаці здобули перші очки матчу. Остін порушив правила на Моррісоні і центровий львів’ян двічі з лінії покарав гостей за цей фол. Та після цього вже галичани «заробили» три фоли поспіль. При чому два з яких на рахунку того ж таки Моррісона, а один – Ебернетті. Гості із берегів Дніпра цим скористалися і вийшли вперед. Однак «трюльник» Вільямса та два + фол від Моррісона і господарі знову попереду – 8:4. Загалом у стартові хвилини поєдинку обидві команди достатньо нервували, що виливалося в необов’язкові фоли. А відтак після чергового такого фолу від Моррісона американський центровий записав до свого пасиву аж три персональні зауваження. А «Дніпро» тишком-нишком вирвалося уперед – 8:11. І головний коуч «політехів» Андрій Подковиров вирішив пригасити атакувальний порив дніпропетровців взявши тайм-аут. Після паузи обидві команди обмінялися вдалими пострілами з периметру. Спочатку це зробив снайпер галичан Ревзін, а згодом тією ж монетою відповів «дніпрянин» Тимофеєнко. Після цих дальніх кидків у виконанні обох команд «Дніпро» пішло у міні-відрив, а львів’яни, як не намагалися у першій чверті наздогнати дніпропетровську команду так це зробити і не змогли – 21:25.

 

На старті другої чверті команди відповідали влучними атаками одна одній. Відтак, перевага «дніпрян» у рахунку в чотири очки так і трималася дві стартові хвилини другої десятихвилинки. Аби наздоганяти гостей, тренер «Політехніки-Галичини» випустив на майданчик польського легіонера Сроку та українця Шемосюка. І Слід зауважити, що з їх появою «політехи» не лише наздогнали «Дніпро» (влучний триочковий Віггінса), а й вийшли вперед (влучна двійка Вільямса) – 33:31. Однак попереду були недовго. Гості знову згадали, про гру і після влучних кидків Остіна «Дніпро» знову вже попереду. А «політехи» знову наздоганяють… І знову виходять вперед. Сталося це після того, як Марцін Срока пошив у дурні весь захист дніпропетровців. Вдалі дії польського легіонера підкріпили віру всієї команди у власні сили. Особливо у ці хвилини у складі «Політехніки-Галичини» виділялися легіонери-новачки Андрюкайтіс та Срока. Саме цей дует організував спурт господарів – 51:47.

 

Не збавили атакувальних обертів господарі майданчика і в дебюті третьої чверті. Зубрицький у фірмовому стилі розвернувшись гаком відкрив лік забитих м’ячів. Вдалі дії свого капітана розвинув Андрюкайтіс влучним кидком з периметру. Та попри це львів’яни необережно грали у захисті і за стартові три хвилини третьої десятихвилинки «заробили» п’ять командних фолів. Відтак у решту хвилин цієї чверті мусіли грати уважно, бо кожен фол «дніпрян» повинен був пробиватися. Це дещо розв’язало руки дніпропетровській команді. Вони відповіли львів’янам влучним «трюльником» Брауна. А згодом взагалі завдяки вдалим діям Бурта та того ж таки Брауна вийшли вперед – 66:67. У цей відрізок часу кидок у львів’ян відверто не йшов. Та ще й Мартінас Андрюкайтіс за 1 хв 44 секунди до завершення третього періоду отримав четверте персональне зауваження.  «Дніпро» тим часом почував себе аж занадто вільготно і перед четвертою чвертю пішов лідером – 69:75.

 

Не відомо про що у паузі перед четвертим періодом розповідав своїм підопічним Андрій Подковиров, однак  львів’яни вийшли налаштованими на цю чверть, немов на останній бій. Віггінс (2  з фолом) та Срока (два влучні штрафні кидки) підкоротили відставання до мінімуму – 74:75. Здалося, що господарі зуміли знайти ту гру, яку демонстрували впродовж перших двох чвертей поєдинку. Однак, це лише здавалося. Браун та Бурт знову вивели «Дніпро» на безпечну відстань. І Андрій Подковиров за рахунку 74:79 вдався до тайм-ауту. Але після настанов свого тренера гравці «Політехніки-Галичини» не зуміли нічого путнього створити ані в нападі, ані в захисті. Навпаки, «дніпряни» ще більше відірвалися у рахунку і коуч «політехів» взяв черговий тайм-аут (76:83). Після паузи «Політехніка-Галичина» нарешті зуміла втілити те, про що казав Подковиров у під час тайм-аутів. Вдалі дії Сроки, Моррісона та  «трійка» Ніка Вільямса заставила брати тайм-аут вже наставника «Дніпра» Дениса Журавльова (82:85). Однак справжній кураж спіймав Бурт, який своїм «тральником» з відхиленням розчарував «політехів». До честі господарів вони без бою не здавалися. Вільямс з периметру та Моррісон з-під кільця таки зрівняли рахунок – 88:88. До слова, у львівській команді шестеро гравців  до цього моменту мали у своєму активі більше 10-ох набраних очок.

 

У заключні дві хвилини емоції, як на майданчику так і на трибунах ПС «Галичина» «били через край». А після влучного триочкового від Андрюкайтіса зал буквально вибухнув шквалом оплесків. Ще б пак! «Політехніка-Галичина» вийшла вперед – 91:89. Реакція тренерського штабу «Дніпра» миттєва – тайм-аут. Після нього гості втрачають м’яч в атаці. Емоції б’ють через край. Гості фолять на Андрюкайтісі. А той показує сталеву витримку реалізовуючи два штрафні кидки – 93:89. Часу на атаку у «дніпрян» залишається всього 3.9 секунди.  Та це вже жодних дивідендів для них не принесло. Перемога «політехів» – 93:89 під оплески львівських уболівальників та скандування: «Молодці!».