Головне меню

Матчі

Останній матч 12.03.2011

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
БК Київ
86:76

Наступний матч 18.03.2011

thumb
Ферро
thumb
Політехніка-Галичина
Початок
18:00

Суперліга 2010-2011

М Команда В П О
1 Будівельник 29 10 68
2 БК Донецьк 29 10 68
3 Азовмаш 24 15 63
4 Говерла 24 15 63
5 Ферро 21 17 59
6 МБК Миколаїв 20 18 58
7 Дніпро 19 18 56
8 Кривбасбаскет 19 19 57
9 БК Одеса 16 23 55
10 ДніпроАЗОТ 15 24 54
11 Політехніка-Галичина 14 26 54
12 Хімік 12 27 51
13 БК Київ 9 29 47

 

«Політехніка-Галичина»: Вільямс – 23 очка + 5 передач + 4 підбирання, Віггінс – 18 очок + 11 підбирань + 4 блок-шоти + 3 перехоплення, Ревзін – 14 очок + 3 підбирання, Джемісон – 11 очок, Ебернетті – 10 очок + 8 підбирань + 5 передач.

«Будівельник»: Кіс – 20 очок + 7 підбирань, Анісімов – 16 очок + 5 підбирань, Морлі – 12 очок + 3 передачі, Беттс – 10 очок + 3 підбирання.

У звітному матчі на львівську команду очікував непростий суперник – столичний «Будівельник». Щоправда, «політехи» цього сезону вже перемагали лідера української суперліги. А відтак, горіли бажанням повторити недавню звитягу проти столичних «гладіаторів».

Гра розпочалась із фолів центрового «Політехніки-Галичини» Гарольда Джемісона, який цей поєдинок розпочав у стартовій п’ятірці. Попри це перші очки поєдинку здобули «політехи». Алан Віггінс розібрався зі своїм опонентом під щитом «Будівельника». Кияни відповіли «трійкою» Зака Морлі. Господарі відповіли вдалими атаками Ніка Вільямса, який був точним не лише лінії штрафних, а й встиг відзначитися «трюльником». Всередині чверті Алан Віггінс зірвав шквал оплесків поставивши блок-шот Заку Морлі. Це надихнуло його партнера по команді Павла Ревзіна на вдалий триочковий кидок. Гості відповіли «трюльником» Ламейна Вілсона – 12:12. Однак стараннями Тода Ебернетті та Ніка Вільямса господарі знову вийшли вперед. Перший забив два очки у проході, другий – влучив з периметру. Загалом у першій чверті гри обидві команди дуже часто використовували дальню артилерію. За 18 секунд до завершення першої десятихвилинки Нік Вільямс в ефектному, а щонайголовніше ефективному проході здобув три пункти. Два з гри і один з лінії штрафних, адже під час його слаломного проходу «будівельник» Леонід Стефанишин порушив правила. До слова, саме Нік Вільямс став найрезультативнішим (13 очок) та одним із найкращих гравців першої чверті у складі обох команд.

З початку другої чверті гри у складі львів’ян з’явився їхній капітан Ярослав Зубрицький. Саме він і здобув перші очки другої чверті для «Політехніки-Галичини». А перед цим вдалою атакою відзначився «Будівельник». Після двох «трійок»від Ебернетті та Ревзіна головний тренер киян Хосеп Беррокаль взяв тайм-аут – 35:29. Його підопічні, схоже, зрозуміли, як мають діяти і Андрій Агафонов відзначився влучним кидком з периметру. Однак, ця «трійка» не погасила атакувальний порив львівської команди. Господарі гав не ловили і відповіли влучним середнім Ніка Вільямса та дальнім кидком Павла Ревзіна. Щоправда, попри вдалі дії «Політехніки-Галичини» неприємним моментом став четвертий персональний фол за дві хвилини до завершення другої чверті центрового «політехів» Гарольда Джемісона.

Відпочивши перші очки третьої десятихвилинки здобули кияни. Зробив це Михайло Анісімов. Господарі відповіли двійкою Ніка Вільямса. У наступній атаці «Будівельник» втратив м’яч, за що був покараний ще двома пунктами. Щоправда, цього разу Алана Віггінса. Після невдалих дій у нападі та захисті кияни стрепенулися. Михайло Анісімов (два очки) та Біллі Кіс (три пунки) скоротили різницю у рахунку – 51:45. Та попри це «Політехніка-Галичина» й надалі продовжила контролювати хід поєдинку. Чергова вдала атака «політехів» – «трійка» від Ярослава Зубрицького і Хосеп Беррокаль за рахунку 59:45 взяв тайм-аут. Та особливих змін у хід малюнку гри пауза не принесла. Господарі й надалі тримали вішки гри у своїх руках. Павло Ревзін та Марцін Срока влучними кидками з периметру довели перевагу у рахунку до + 15 на користь «Політехніки-Галичини» – 67:52. А підсумував третю чверть двома очками «політех» Ілля Шемосюк – 71:54. Відтак на четверту десятихвилинку господарі паркету вийшли із солідним гандикапом у рахунку.

Четверта десятихвилинка розпочалась невлучним кидком з периметру від «гладіатора» Дмитра Забірченка. А от «Політехніка-Галичина» й надалі продовжила шматувати лідера чемпіонату суперліги. У швидкому відриві Ілля Шемосюк забив чергові два пункти львів’ян. Це «шматування» вилилося у чергові два очки Ніка Вільямса (76:62), після яких тайм-аут взяв тренер «Будівельника» Хосеп Беррокаль. Сталося це всередині четвертої чверті гри. Настанови тренера «Будівельника» вплинули на його гравців. Дмитро Лукашов влучив з-за дуги, чим трішки підкоротив відставання у рахунку для своєї команди. Ба більше! Наступну атаку «політехи» провели невдало. За що миттєво і знову з периметру їх покарав Біллі Кіс – 76:68. Однак, не зважаючи на це, «Політехніка-Галичина» таки зуміла довести поєдинок до впевненої перемоги під скандування «Політех! Політех!» – 90:81.

Тим часом: «Політехніка» стала одним із найбільш незручних суперників для команди Хосе Беррокаля в нинішньому сезоні, адже в чотирьох матчах зі столичним клубом зуміла здобути дві перемоги. Втім, загальна перевага за сумою чотирьох поєдинків все одно на боці «Будівельника» – 321:293.
 
Алан Віггінс провів свою кращу гру в сезоні, відзначившись 30-ма балами рейтингу ефективності та дев’ятнадцятим у 39-ти матчах і шостим поспіль дабл-даблом. Крім того, американець встановив особистий рекорд за реалізацією штрафних кидків – 8/8.