Головне меню

Матчі

Останній матч 12.11.2011

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
БК Київ
67:72

Суперліга 2011-2012

М Команда В П О
1 Будівельник 9 1 19
2 Азовмаш 8 2 18
3 БК Донецьк 8 4 20
4 БК Київ 7 4 18
5 Ферро-ЗНТУ 6 4 16
6 Дніпро 6 4 16
7 БК Одеса 7 5 19
8 Говерла 7 5 19
9 Хімік 7 5 19
10 МБК Миколаїв 4 7 15
11 Черкаські мавпи 3 7 13
12 ДніпроАЗОТ 2 9 13
13 Політехніка-Галичина 2 10 14
14 Кривбасбаскет 1 10 12

 

Уже на другий рік свого існування ЛБКВ вийшов у лідери українського ветеранського баскетболу.

         

На фото: Михайло Купрієнко (стоїть перший ліворуч), Сергій Почкалов, Ігор Потицький, Олександр Мансуров, Володимир Мартинович та Володимир Баран.

Унизу: Віталій Детюк, Юрій Фолюш.

У причорноморському місті Залізний Порт, що на Херсонщині, завершилася Всеукраїнська Спартакіада з баскетболу серед ветеранів. У віковій категорії понад 60 років бронзові нагороди вибороли гравці «Львівського баскетбольного клубу ветеранів» (ЛБКВ).

- Ще коли рушали на Херсонщину, колектив серйозно послабили втрати двох гравців, - розповідає президент і гравець ЛБКВ Ігор Потицький. – З різних причин з нами не змогли поїхати Віталій Детюк (тренер дубля БК «Політехніка-Галичина») та Богдан Макар. А це два майстри спорту! На турнір нам довелося їхати в урізаному складі – честь нашого клубу в Залізному Порті захищали лише семеро гравців.

Втратою Детюка та Макара кадровий дефіцит львів’ян на турнірі не завершився. Уже в Залізному Порті травмувався Володимир Мартинович. Тож у матчі проти команди з Миколаєва ЛБКВ мав у своєму розпорядженні лише шість гравців. Але навіть попри такі труднощі, львівські баскетболісти усе одно зуміли піднятися на п'єдестал пошани. Попереду себе клуб Потицького пропустив лише колективи Дніпропетровська (1 місце) та Києва (2 місце). Загалом у Спартакіаді в усіх вікових категоріях виступало 20 колективів зі всієї України.

- Думаю, виокремлювати чиюсь гру немає сенсу, - продовжує Потицький. – Всі – молодці! В тяжких умовах здобули нагороду. Знаєте, в такому віці декому і ходити вже не просто, а ми – бігаємо! То ж, гадаю, варто назвати усіх гравців ЛБКВ, які вибороли бронзу. Окрім мене це: Олександр Мансуров, Олександр Михайловський, Володимир Мартинович, Олександр Верба, Валентин Маркін, Юрій Фолюш. Один із засновників клубу – Михайло Купрієнко їздив на турнір як начальник команди. Йому по віку ще зарано виступати у категорії «60 років+».

ЛБКВ створили у січні 2010-го. Ініціаторами появи цього клубу стали троє – Потицький, Купрієнко, а також Віталій Детюк. Першого успіху команда сягнула уже рівно через рік після свого створення. У  січні 2011-го у першості України серед ветеранів «60 років +» ЛБКВ здобула бронзові нагороди.

- Все починалося з того, що я з кількома колегами, екс-баскетболістами вирішили просто згадати минулі роки, разом побігати, - пригадує Потицький. - А потім пішло-поїхало: почали згадувати, з ким колись грали, підтягувати цих ветеранів львівського баскетболу до занять. Врешті вирішили створити свою команду. І ось на теперішній момент маємо уже дві «бронзи» Всеукраїнських турнірів.

Зараз львівські ветерани за сприяння БК «Політехніка-Галичина» у палаці спорту «Галичина» стабільно тренуються один раз на тиждень (щонеділі вранці), беруть участь у турнірах, проводять товариські поєдинки. А вже у 2012-у році, з квітня по травень, хочуть зробити зі Львова столицю українського ветеранського баскетболу. Саме в цей час у столиці Галичини має відбутися чемпіонат України серед ветеранів «60 років+» (остаточні дати проведення змагань ще обговорюються). Уже відомий і склад учасників турніру. Окрім львівського клубу, у ньому участь візьмуть баскетболісти з Дніпропетровська, Києва, Миколаєва, Одеси та Збірна України («65 років+»). Там-то ЛБКВ і спробує вибороти звання уже найкращої команди України.