Головне меню

Матчі

Останній матч 10.03.2012

thumb
Кривбасбаскет
thumb
Політехніка-Галичина
88:83

Наступний матч 15.03.2012

thumb
Політехніка-Галичина
thumb
БК Донецьк
Початок
18:30

Суперліга 2011-2012

М Команда В П О
1 Будівельник 22 6 50
2 БК Донецьк 19 8 46
3 Азовмаш 20 10 50
4 БК Одеса 19 11 49
5 Хімік 18 12 48
6 Говерла 17 12 46
7 Ферро-ЗНТУ 17 13 47
8 Дніпро 16 14 46
9 БК Київ 13 16 42
10 Кривбасбаскет 12 19 43
11 МБК Миколаїв 11 21 43
12 ДніпроАЗОТ 9 20 38
13 Черкаські мавпи 8 21 37
14 Політехніка-Галичина 7 25 39

 

Львівська “Політехніка-Галичина” продовжує кувати перемоги в національній баскетбольній Суперлізі. Восьмий успіх поспіль команда Валентина Вороніна святкувала в домашньому поєдинку проти “Черкаських мавп”. Це вже друга перемога “політехів” над “мавпами” цього сезону.У жовтні звитягу львів’ян над черкащанами в рамках чвертьфіналу розіграшу національного Кубка охрестили сенсацією. Тепер, коли “студенти” в кожному поєдинку демонструють змістовну гру, їхні успіхи сприймають значно спокійніше.

Вагому заявку на перемогу галичани зробили вже в першій чверті – вони перемогли з різницею у 12 очок. Отямившись від стартового натиску господарів, черкащани кинулися відіграватись. Але “мавпам”, на відміну від господарів, дії в атаці не вдавалися. У “Політехніці” найбільше старався Володимир Гуртовий, який грав проти своєї колишньої команди. Центровий став єдиним на майданчику, кому вдалося зробити “дабл-дабл” – 14 очок і 10 підбирань. У підсумку “Політехніка” перемогла – 91:75.

“Із перших хвилин проти своєї колишньої команди почав грати тільки на перемогу, але вже в першій половині поєдинку отримав травму – підвернув ногу, – зізнався після протистояння Володимир Гуртовий. – Проте лікарі забинтували ногу, і я, відчуваючи біль, продовжив гру. Звичайно ж, хотів здолати своїх колишніх одноклубників, але основним стимулом для перемоги було бажання продовжити переможну серію для Львова”.

 

Наставник “політехів” Валентин Воронін після зустрічі зазначив, що в перемозі своїх підопічних не сумнівався. “Це була не гра “мавп” – ми могли будь-якої миті додати та збільшити розрив у рахунку, – каже наставник. – Хочу особливо виокремити наші дії в захисті. Нині в баскетболі часто трапляється, що перемагає той, хто краще грає в захисті. Обов’язково за відмінну гру потрібно похвалити Голубєва, якого я ще на початку чемпіонату називав найкращим захисником чемпіонату України. Щодо суперників, то командної гри в їхньому виконанні не побачив. Так, у складі черкащан індивідуально сильні виконавці, але цього недостатньо, щоб перемогти нас. Ми підпускали суперників тільки тоді, коли на майданчику з’являлися не основні наші виконавці”.

Безумовно, центральним протистоянням 11-го туру української Суперліги є гра лідерів – “Азовмашу” та БК “Київ”. Удома “вовки” змогли довести головному конкурентові в чемпіонаті, що вони наразі сильніші. До великої перерви на паркеті точилася майже рівна боротьба. Однак “Києву” вдалося піти на відпочинок з кращим настроєм, аніж у маріупольців – 49:43. А от у третій чверті столичний клуб практично поховав інтригу протистояння. На останню десятихвилинку команди вийшли за переваги киян у 17 пунктів. Дива влучності демонстрував Раян Стек. Американський легіонер господарів став найліпшим снайпером матчу – 28 очок. Намагання “Азовмашу” врятувати поєдинок не дали результату. Фінальна сирена зафіксувала тріумф “Києва” – 87:76. “Ми заслужили цю перемогу. Розрив міг бути й розгромним, але наприкінці зустрічі ми “примудрилися” зробити декілька необов’язкових фолів, – зазначив наставник “вовків” Томо Махоріч. – Із самого початку мали намір пресингувати суперника, однак після того, як Пух Джетер вилетів із гри, довелося змінювати плани. Не люблю зупинятися на окремих гравцях, але Володимир Крстіч, який замінив Джетера, сьогодні проявив себе просто блискуче. Ця перемога вселила додаткову впевненість перед виїзним матчем Кубка ULEB з АСК “Рига”.

“Дуже складно протистояти такій команді, як БК “Київ”, коли основні гравці передньої лінії в лазареті, – пояснив головний тренер “Азовмашу” Сергій Завалін. – Відсутніх Арчібальда, Ван де Харе та Ліщука мав замінити Крістофер Ленг, але йому важко самотужки впоратися з усіма “великими” киянами. У третій чверті ми навіть вдалися до зонного захисту. Я бачив, що в хлопців почала “кульгати” персональна гра, тому й вирішили застосовувати “зонний захист”. Але передня лінія “вовків” спокійно розстріляла нас здалеку”.

А стартував 11-й тур трилером під назвою “Одеса” – “Дніпро”. Перше коло регулярного чемпіонату на мажорній ноті вдалося завершити одеситам. Від початку зустрічі на майданчику тривала рівна боротьба. У складі дніпропетровців тон грі задавав тандем Віктор Кобзистий – Григорій Хижняк. Кожен із них у цьому поєдинку напрацював на дабл-дабл. Господарі ж покладалися на командні дії. Відразу п’ятеро гравців “Одеси” набрали більш ніж 10 очок. За підсумками чотирьох чвертей команди так і не виявили сильнішого – 69:69. А далі одесити та дніпропетровці подарували глядачам іще два овертайми. Більше сил виявилося в одеситів – 99:90, а “Дніпро” зазнав шостої поразки поспіль.

“Пульсар”, ведучи після третьої чверті, програв “Хіміку” – 71:85. “Сумихімпром” познущався над “Будівельником” – 98:69. “Кривбасбаскет” був сильнішим за “Миколаїв” – 95:89.

Після першого кола регулярного чемпіонату на чолі турнірної таблиці “Київ”. Другий – “Азовмаш”, третя – “Політехніка-Галичина”.

Богдан Гаврилюк, "Львівська газета", 17.12.2007